Jelenlegi hely

2011.09.05 - Nincs mese: fel kell venni a ritmust!

pecsimami

Szia [név]!

Nincs mese, fel kell venni a ritmust... ami nekem kicsi nehezen megy szeptember első napjaiban, hiszen hétágra süt a Nap és még olyan közeli a ráérős nyaralás emléke....

  • Ha Te is szívesen "repetáznál" nyaralásból, netán már most biztosítanál néhány napot magatoknak jövő nyárra a Balaton parton: Neked szól első őszi játékunk! Három nap/két éjszaka családi szobában, félpanzióval (hogy Te is nyugodtan pihenhess!) a Balatonon... Ha már a gondolat is örömmel tölt el, gyere és játssz a balatoni családi hétvégéért!

Persze gőzerővel beindult a élet: percről - percre kapom az új híreket, programokat...

  • A jubileumi Születés Hete rendezvénysorozat csak jövő májusban lesz, de október 10-ig lehet jelentkezni szervezőnek! Megváltoztak a feltételek, ezért akkor is érdemes most regisztrálnod, ha már gyakorlott szervező vagy. Ha eddig csak fontolgattad, hogy aktív részese lennél a Születés Hete szervezésének, netán a lakhelyeden eddig nem volt Születés Hete rendezvény és változtatnál ezen - ne habozz! Íme a részletek!
  • Kismamáknak szóló hír: szeptember végén - sajnos - bezár a Kismama Divat... Aki most vár babát, mégis örülhet, hiszen szeptember 1-től kiárusítást hirdetett az üzlet MINDEN termékére. Most érdemes beszerezni, amire még szükség van! Hol találod az üzletet? Katt ide! (Ne felejtsd el tovább adni a hírt várandós anyatársaidnak.)

Általában ilyenkor döntünk arról, hogy milyen különórákra járjon gyermekünk. Sport és nyelvtanulás: többnyire e kettőt igyekszünk beilleszteni a hétköznapokba, hiszen az egyik csemeténk egészségéhez, a másik pedig a "jövőjéhez" elengedhetetlen.

  • Mit szólnál, ha egyszerre kapná meg gyermeked a nyelvi alapokat és a mozgás örömét? Pécsett két helyen is indul angol nyelvű torna a napokban! Az Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ és a Ladybird Családi Napközi INCY WINCY ENGLISH gyerektorna programjáról bővebb leírást itt találsz és szeptember 10-én szombaton az Aranyalma Nyílt Napján sok más foglalkozáshoz hasonlóan ingyenesen ki is próbálhatjátok! Az Ugri-Bugri Mozgásközpont English Gym&Fun programjáról itt olvashatsz, és szeptember 17-én vehettek részt ingyenes bemutató órájukon. Részletek a Programajánlóban és a Különórák menüben!
  • Nekem nagyon tetszik egy új pécsi "különóra": mostantól már "Kölyök-Kresz" tanfolyamra is be lehet iratkozni, így növelve önállósodó gyermekeink közlekedési biztonságát! Lássuk!
  • Ha még nem tudjátok, milyen sportágat űzzön gyermeketek: Nektek szól a II. Pécsi Nagy Sportátválasztó Nap - több mint 30 kipróbálható sportág egy helyszínen, élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással! Részletek itt!
  • A Pécsimami szervezne ősszel egy Nagy pécsi iskola-, óvoda és bölcsőde választó napot, az ingyenes rendezvényen egy helyen találkozhatnál az összes (részvételt vállaló) iskola leendő elsős tanítóival, a leendő óvó-és gondozónőkkel, hogy kötetlen beszélgetéssel és információkkal segítsék a választást, a felkészülést. Te eljönnél? Kattints ide és válaszolj, hogy lássuk: érdemes-e belevágni a szervezésbe! Köszönöm az eddigi szavazatokat!

Még néhány tipp és olvasni való:

  • Várom, hogy a kezembe vehessem a Tudatos Szülők Lapjának szeptemberi számát: két "rossz evő" gyerek anyukájaként a "Kisgyermekek táplálásának kérdéseiről" szóló cikk igazán érdekel, az Olvasóvá nevelés buktatói c. írást is mindenképp elolvasom, hiszen sokkal szívesebben látok könyvet a hétévesem kezében, mint "egeret", de ez nem mindig könnyű... Te melyik cikket olvasnád szívesen? Itt tudsz belenézni a legfrissebb szám tartalomjegyzékébe!
  • Partnercikkeink közül ajánlom figyelmedbe a 2011/12-es tanév eseménynaptárát, amiből már most megtudhatod, hogy mikor lesz az őszi-téli-tavaszi szünet, mikor lesz bizonyítvány osztás... Ha munkába való visszatérés előtt állsz, feltétlenül olvasd el a "8 mondat, amit sose higgy el a munkáltatódnak" c. írást, ha pedig "jó" szülésre/születésre készülsz, neked szól a Kanga Egyesület honlapjának erről szóló cikke.Lássuk a partnercikkeket!

 

 

Nyáron úgy kellett vadászni egy-egy jó családi programra, most viszont alig győzzük a feltöltést: szombaton Pellérden, vasárnap a Vásárcsarnokban lesz Börze! Szombaton ingyenes Kölyök-Kresz bemutató órán vehetün részt és különféle programokkal várja a gyerekeket a Bóbita Bábszínház. Bátor gyerekeknek két programot is találtam: a Mecsek Rally apropóján pénteken 15.00-kor a Széchenyi téren 100 versenyautó és a Pannon Filharmonikusok adnak közös "koncertet" (akik nem félnek a nagy hanzavartól, viszont oda vannak a versenyautókért, biztos imádni fogják), szombaton pedig zseblámpás kalandtúra lesz a Káptalan utcai pincerendszerben (ha nem fél a kicsi a sötéttől, 6 éves kor alatt a részvétel ingyenes). Megnézem az aktuális programokat!
 
Találkozzunk a Börzén, ahol a Pécsimami Kártyák is átvehetők!
 

 

Szeretettel:

NóriMami

pecsimami logo

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére