Jelenlegi hely

2012. november 15. - Hogy is van ez?

Szia!

Az ünnepek közeledtével izgalmas dolgokkal készül a Pécsimami: ne hagyd ki a jövő heti levelet, mert akkor mindenre fény derül!

Addig is nézzük meg néhány aktuális témában, hogy "Hogy is van ez?"

 

Ingyenes pécsi nyelvtanfolyamok - hogy is van ez?

 

Múlt heti cikkünk nyomán sokan jelentkeztetek a Dover nyelviskola által szervezett ingyenes nyelvtanfolyamokra. Ezt mutatja, hogy a Fórumban közel 200 hozzászólás érkezett a témában és már vannak olyan önszerveződő csoportok, melyekben összejött a 10 fő.

Sokan érdeklődtek arról, hogy hogyan tovább, ezért a Pécsimamin olvashatod a Dover nyelviskola tájékoztató levelét.

 

Ingyenes ÖkoKör indul Pécsett: hogy is van ez?

 

Múlt heti levelünk nyomán egy kedves Pécsimami hétvégén elvégezte az ÖkoKör háztartás-zöldítő programjának csoportvezetői képzését. Ez azt jelenti, hogy Te ide kattintva máris jelentkezhetsz az ingyenes, heti 2 órás elfoglaltságot jelentő munkacsoportba, ahol környezettudatos fortélyokat ismerhetsz meg, illetve oszthatsz meg másokkal.

 

 

A mi iskolánk, ovink, bölcsink pályázat: hogy is van ez?

 

ELKÖVETTÜNK EGY HIBÁT... Egyes szóróanyagainkon tévesen az szerepel, hogy a "Mi óvodánk" pályázatban elegendő 5 szülő részvétele, hogy indulhasson a csoport a fődíjakért és jogosult legyen a garantált kedvezményekre.

Figyelem: az ovis csoportok esetében 10 szülőnek kell válaszolnia a kérdésekre! (osztályok esetén 15, bölcsis csoportoknál 5)

Még pontosan két hét van, hogy teljesítsétek a feltételeket, amihez most segítünk:

KÖNNYEN AJÁNLHATOD ISMERŐSEIDNEK, GYERMEKED OSZTÁLY-ÉS OVISTÁRSAINAK A PÁLYÁZATOT!

Mikor és hogyan lehet igénybe venni a kedvezményes csoportkirándulást, csoportfotózást és más csoportkedvezményeket? Keresd a pontos feltételeket a pályázati kiírásokban.

 

Keresik a világ legkedvesebb gyermekorvosát!

 

Ha úgy érzed, a Ti doktor nénitek/doktor bácsitok a legkedvesebb az egész világon, akkor ne habozz: gyermeked készítsen róla rajzot, küldjétek be és nyerjetek!


A hazai gyermekorvosok elismeréséért kiírt Astellas Gyermekrajz Pályázaton minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet. A Pécsimami szívesen készítene interjút azokkal a helyi gyerekorvosokkal, akiket a szülők és gyerekek nagyon szeretnek, ezért jelezd felénk (info@pecsimami.hu), ha rajzot küldtetek be gyermekorvosotokról!


 

Családi programok a hétvégén

 

 

Mi minden lesz a hétvégén?

  • Péntek délután "Legyen szabadság a szülésben, születésben" címmel filmvetítés a Kangakuckóban,
  • II. Pécsi Társasjáték Kiállítás és Vásár a Szivárványban,
  • Tüke piac a Kossuth téren,
  • Szülinapi buli a Fecsegő Tipegők Bababoltban,
  • I. Pécsi Sütőtök Fesztivál a Zsolnay Negyedben, és a felsorolás még nem teljes... aki ki akar mozdulni, nem fog unatkozni!

Az aktuális családi programokat itt találod!

Jövő héten folytatódnak az általános iskolai nyílt napok, és ha elutaztok, érdemes böngészni Programajánlónk "Családi programok országszerte" rovatát, mert négy megye kivételével már minden jelentős családi programot megtalálsz nálunk!

Mi NEM lesz a hétvégén?

Figyelem! Schobert Norbert és Rubint Réka szombati előadása - melyre 10-en ingyenes belépőt nyertetek és amelynek belépőjéből Pécsimami Kártyával 1000 forint kedvezmény jár - ELMARAD! Amint ismert lesz az új időpont: olvashatjátok a Pécsimamin.

 

Szeretettel:

NóriMami

pecsimami logo

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére