Jelenlegi hely

2013. augusztus 29. - Megosztó!

 

Szia [név]!

Csupa olyan téma jött velem szembe a héten, ami alaposan megoszt bennünket szülőket...

Kezdjük egy kicsit könnyed témával: azzal a közösségi oldalon keringő képpel, amin egy négygyermekes anya boldogan ugrik a levegőbe "Vége a vakációnak!!" felirat mellett, miközben a négy lurkó szomorúan lógatja az orrát... (Mellékeltem a képet, akár meg is nézheted.) Nem vagyunk egyformák: van aki jót mulatott rajta, más mélységesen felháborodott...de sokakat megérintett a téma így a nyár utolsó napjain...

 

Kezdődik!

 

  • Bölcsibe - oviba készülő (vagy visszatérő) gyerekek szüleit most mi más foglalkoztatná, mint a be (vagy vissza) szoktatás! Mi is ebben a cipőben járunk: jó volt átfutni a "beszoktatás tízparancsolatát"!
  • Iskolát kezdő/oda visszatérő gyerekek szüleiben is van néhány kérdőjel (és ezekben a kérdésben is megoszlanak a vélemények): "most tényleg mindenkinek délután 4-ig tart majd a suli?" Bemenjek a tankönyvekért, vagy sem? Utóbbit én nem tettem, mert - bár vannak, akik megkapták már a tankönyveket -, a mi iskolánk honlapján az olvasható, hogy szeptember 2-án az osztályfőnökök fogják kiosztani.

 

Forever: miért aloe vera?



Amióta megszülettek a fiaink, sokkal fontosabb lett számomra, hogy óvjam a családunk egészségét és a lehető legtermészetesebb anyagokkal vegyem körül magunkat. Így találtam rá a Forever termékcsaládra, amit 8 éve elégedetten használunk.
 

Ezen a héten az aloe vera alapú italokról osztom meg veled a tapasztalataimat, közben megismerkedünk egy kicsit jobban a növénnyel, annak jótékony hatásaival. "Jó, jó, de annyi féle termék van a polcokon!" - gondolhatod. Most az is megtudhatod, hogy én miért ebben bízom!


ÉRDEKEL, ELOLVASOM!

 

A sorozat eddigi részeit ITT egy helyen megtalálod!

 

Kapcsold ki és Terézanyu

 

Utolsó részéhez érkezett nyári "Kapcsold ki!"sorozatunk, mellyel ahhoz adtunk ötleteket, hogy hogyan lesz élményekkel teli a gyermekeinkkel együtt töltött idő. Köszönjük, ha egész nyáron velünk tartottál!

 

A Pécsimamin továbbra is olvashatod az idei Terézanyu pályázat kiemelt írásait, melyek középpontjában az anya-lánya kapcsolat áll, tabuk nélkül! Az e heti történetet ITT olvashatod!

 

Családi programok

 

Az aktuális családi programokat most is ITT találod!

A nyár utolsó hétvégéjét érdemes valami emlékezetessel tölteni: had tombolják ki magukat a gyerkőcök a szürke hétköznapok előtt!

Pénteken izgalmasnak ígérkezik az Állatkertek éjszakája, szombatra pedig három "utazós" progamot ajánlok: Szigetváron halfőző fesztivált, Siklóson szüreti csirkepaprikás fesztivált, a Kaposvár közeli Katica tanyán pedig "gyümölcsös napokat" rendeznek. Mi az utóbbi mellett tettük le a voksot, hiszen utolsó látogatásunk óta a Katica tanyán:

  • megnyílt Közép-Európa legnagyobb, 7 pályás fedett óriás csúszdaparkja, ahol nincs súlykorlát és korhatár sem, vagyis egyszerre akár három generáció is élvezheti a csúszdázás örömeit,
  • felépült a Magyarországon egyedülálló 2 szintes felnőtt játszó és 4 szintes gyerek játszólabirintus,
  • a család minden tagja kipróbálhatja bátorságát az ötpályás kötélpályán,
  • pedálos gokart pályával bővült a játéklehetőségek köre, sőt:
  • elkészült a legújabb attrakció, a Tóparti pihenő, ahol: labirintus, csónak, vízibicikli, kézi komp, trabmulin, pontonhíd és vízi lövölde vár bennünket.

Valószínű, hogy nem csak feledhetetlen családi élményekkel, de számodra is értékes "dologgal" térünk majd haza: figyeld jövő héten a Pécsimamit!
 

Szeretettel:

NóriMami

 

Pécsimami logo

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére