Jelenlegi hely

2013. február 28. - Miről árulkodik gyermeked...

Szia [név]!

Miről árulkodik gyermeked rajza? Vajon pénzzel bánni tudó, a hitelcsapdát elkerülő felnőtt lesz belőle? Sikerül bekerülnie a megfelelő iskolába?

A Pécsimami mai levele közelebb vihet a válaszokhoz!

 

Miről árulkodik gyermeked rajza? - ingyenes elemzés

 

Gyermekeink nem mindig tudják szóban kifejezni, hogy mi bántja, nyomasztja őket, de a rajzaik által nagyszerűen meg tudnak nyílni, így szavak nélkül is megérthetjük őket!

Azok között, akik 2013. március 31-ig feltöltik gyermekük rajzát a Pécsimami Szakember Válaszol rovatába: részletes rajzelemzést sorsolunk!

 

Sőt! Keller Orsolya grafológus és rajzelemző szakértőnk az első 20 feltöltött rajzot néhány szóban az oldalon elemzi.

Kíváncsi vagyok, mit üzen gyermekem rajza!

 

Sokra viszi? - Adjunk a kezükbe pénzügyi tudást!

 

Az, hogy gyermeked "sokra viszi"-e az életben, nem (csak) az anyagiakkal függ össze, de az biztos, hogy ha nem tud bánni a pénzzel, akkor nehezen boldogul. Ezt mégsem tanítják az iskolában...

Ha te is 8-12 év közötti gyermeket nevelsz és szeretnéd, hogy életrevaló, a pénzzel bánni tudó, a hitelcsapdát elkerülő felnőtt váljon belőle: siess, mert a

Sokraviszi.hu pénzügyi oktató játék

(ami valóságosabb, mint gondolnád)

első 10 szintje a leggyorsabb 250 jelentkezőnek ingyenes!


 

Beíratás: nem mindenhol ugyanakkor!

 

Ha oviba, vagy iskolába készültök, nehogy úgy járj, mint én évekkel ezelőtt: bizony lekéstem a beiratkozást egy németes óvodába! (Ma már nem bánom, mert ennek (is) köszönhető, hogy létrejött a Pécsimami...)

Az önkormányzati iskolákba és óvodákba történő beíratás időpontját még nem tudjuk, de ezekben a hetekben sorra zajlik a beiratkozás több egyházi és nemzetiségi intézménybe:

NÉZD CSAK!

 

Ugye tudod?

 

  • Március 9-én délután Pécsre érkezik az "Üzletanyu Születik" turné! Vida Ági másfél órás, ingyenes előadását ne hagyd ki, ha azon töröd a fejed, hogy otthonról, gyerek(ek) mellől belevágsz valamibe! Az előadás után TB tanácsadótól és könyvelőtől lehet kérdezni!
  • Pénteken már itt a tavasz! Elkészült márciusi naptárunk, amit rendszerint a "Letölthető hasznosságok" menüben találsz, de most mellékelem is, hogy máris nyomtathasd és kitehesd a hűtőre.
  • Farsangi pályázatunk még pontosan két hétig tart! Több mint 50 csoport/ osztály, és több mint 60 egyéni pályázó verseng a Bikali Élménybirtokra, vagy a Bükkösdi Ökoparkba szóló belépőkért és a fotózásért. Számoljunk csak... 15 nap alatt 10 szülő gond nélkül teljesítheti a 150 szavazatot (napi 1 szavazattal), 20 szülő részvételével pedig a Bikali kiránduláshoz szükséges 300 szavazat is meg lehet...MOST még nem késő!

 

 

Családi programok

 

Az aktuális programokat itt találod!

 

Végül egy fontos HELYESBÍTÉS: korábbi hírünkkel ellentétben NEM KELL SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYT CSINÁLTATNI A GYERMEKNEK az óvodai beíratáshoz! A gyermek lakcímkártyáját kell bemutatni és az intézmény a születési anyakönyvi kivonatot is kérheti. Ha mégis csináltattál gyerkőcödnek személyit, ne bánd: az Európai Unió tagországain kívül pl. Horvátországba is helyettesíti az útlevelet (és a kiállítása 14 éves korig ingyenes!)

 

Szeretettel:

NóriMami

 

Pécsimami álarcos logo

 

 

 

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére