Jelenlegi hely

2013. június 13. - AnyApa csak egy van!

 

Szia [név]!

Mielőtt "belecsapnánk" az e heti praktikus információkba, álljunk meg két pillanatra: egyet szánjunk az apákra, egyet pedig az anyaságra...

 

Anya is és Apa is csak egy van!

 

  • Az apákat (és az apa figuraként tisztelt nagypapákat, nevelőapákat) köszöntjük vasárnap (június 16-án)! Az apák napjának nincs olyan hosszú múltja és népszerűsége, mint az anyák napjának, de ez lassan megváltozik, hisz a mai apák többsége a házimunkából és a gyereknevelésből épp úgy kiveszi a részét, mint az édesanyák. Köszöntsük őket egy kedves rajzzal, vagy egy kis versikével: amihez itt találsz tippeket!
  • Egy meredekebb téma: anya-lánya kapcsolatokról, tabuk nélkül. A feltétlen anyai szeretet és elfogadás nem magától értetődő, hiányáról beszélni nagy bátorságot kíván! Az idei Terézanyu pályázaton közel 400 nő mégis megtette: elsőként Zsuzsó Mami, Zsuzsi és KisZsuzska történetét olvashatod a Pécsimamin. A pályázat kiírói nem anyák napi köszöntőket vártak és kiderült: az anya-lánya kapcsolattal nem is darázs, hanem inkább tűzfészekbe nyúltak...

 

 

! Ó! IÓ! CIÓ! ÁCIÓ! KÁCIÓ! AKÁCIÓ! VAKÁCIÓ!

 

Pénteken kitör(t) a nyári szünet, ami a gyerekeknek felhőtlen boldogság, de nekünk szülőknek megannyi kérdést, megoldandó problémát vet fel ...

  • Hogy sikerült?
Nem lett valami fényes a bizonyítvány? Lehet, hogy segítségről kell gondoskodni, hogy a következő tanévben ne legyen (nagyobb) baj? A Pécsimami Magántanár körképét böngészheted szülőként, vagy ha pedagógusként nyáron van szabad kapacitásod: várjuk jelentkezésed!
 
Akármilyen is lett az a bizi, az egész évi munka után hagyjuk, had fújják ki magukat és élvezzék a nyarat! Hallottál már a Mecsextrém Park "Hétvégi ébresztő" programjáról? 10-18 éves gyerekek szombat délelőttönként már 1900 forintért kipróbálhatnak 7 játékelemet és gyűjthetik a pecséteket az oklevélért és ajándékokért... a kísérőnek pedig mindössze 500 forintot kell fizetnie!
 
  • Ki vigyáz rá?
Ajánlom figyelmedbe a De LoL nyelvoktatással egybekötött számítógépes táborait, ahol lesz kalandpark, aquapark, sőt LASERTAG is, ami a paintball és az airsoft ötvözete és Pécsett egyedül a De LoL-nál játszható!
 
Nyári tábor ajánlónkban még sok izgalmas és hasznos tábor között böngészhetsz!
 
  • Mit csináljunk?

Hogyan tegyük emlékezetessé a gyermekeinkkel EGYÜTT TÖLTÖTT IDŐT? Figyeld a Pécsimami hamarosan induló "Kapcsold ki!" sorozatát, ahol szuper tippeket találsz majd a nyárra, legyen szó benti, vagy kinti játékról!

 

Meseterápiás képzés - Pécsimamiknak 10% kedvezmény!

 

Gondoltad volna, hogy a mese kiváló eszköz gyermekeink félelmeinek, szorongásainak feloldására? Ha tudatosan választunk mesét, akkor segítségével feltárhatjuk gyermekünk lelki problémáit, nehézségeit?

Szülőként ehhez kaphatsz hatékony segítséget a meseterápia elvégzésével, Pécsimami Kártyára 10% kedvezmény jár a június végi, másfél napos képzés árából.

Lássuk, ez érdekel!


 

Ez + Az

 

  • Számítógép álom: számítógépre pályázhat minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek két vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga eléri a 4-est és otthonában nincs használható számítógép.
  • Családi napköziben is teljesíthető lesz az ovi kötelezettség.
  • Dedikálás: sok tini kedvence a "Szent Johanna Gimi", június 17-én a szerző Pécsett dedikál!
  • Keresik az év legjobb szülészetét: te is értékelhetsz!

 

Családi programok

 

Az aktuális családi programokat most is itt találod!

 

Rendhagyó módon most nektek (felnőtteknek) ajánlok programot. A Pécsi Nyári Színház keretében nagyon klassz darabokat láthatunk idén: Abigél, Jadviga párnája, Indul a bakterház és még sorolhatnám... (Ne halogasd a foglalást, mert van, amiből csak egy előadás lesz!)

 

Szeretettel:

NóriMami

 

Pécsimami logo

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a pecsimami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére